Μην ντρέπεσαι να γράφεις αυτά που οι άλλοι δεν ντρέπονται να κάνουν

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δεν φταίει ο Χατζηπετρής...

Τελικά ο Ζαφειρόπουλος δεν είχε άδικο. Κάτι πρέπει να συμβαίνει με το νερό στην πόλη μας. Αλλιώς δεν γίνεται να εξηγηθούν οι υστερικές αντιδράσεις συμπολιτών μας σε μια φαινομενικά αλλά και πραγματικά αθώα ανάρτηση ενός φίλου μου ομογενή από το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, του Λέστερ Μπρέναμ.
Η μοναδική φορά στο κείμενο που δεν γράφεται η αλήθεια είναι όσον αφορά το όνομά του. Πράγματι είναι ψευδώνυμο το Λέστερ Μπέρναμ, αλλά ο συμπατριώτης μας κατάγεται από την Ικαρία και ονομάζεται… Χαλβάς! Φαντασθείτε να ανέφερε το πραγματικό του όνομα τι κατηγορίες θα του προσάπτατε.
Με αφορμή την προβληματική συμπεριφορά μιας… Σαλονικιάς Μαρίας, ο άνθρωπος μας έστειλε ένα καλογραμμένο, σχεδόν λογοτεχνικό κείμενο, πλημμυρισμένο από τις προσωπικές του ευαισθησίες. Και οι Χαλανδραίοι (και κυρίως οι Χαλανδραίες…) τι του απάντησαν; Αλλη αναγνώρισε τον εαυτό της στο κείμενο λες και όλοι ασχολούνται μαζί της, άλλη άρχισε την ψυχοθεραπεία σε έναν άγνωστο άνθρωπο και αυτά είναι τα λιγότερα: Οποια Μαρία γνώριζε ο καθένας με έπαιρνε να μου πει τον πόνο του και να με ρωτήσει πονηρά αν αναφέρομαι σε κείνη, ενώ άλλοι υποψιάζονται εμένα ή τον Δημήτρη τον Χανιωτάκη για συγγραφέα!
Θα το γράψω μια τελευταία φορά γιατί αυτή η κουτοπονηριά με εκνευρίζει και με κουράζει: Οποιος επιθυμεί να γνωρίσει από κοντά τη Μαρία του Λέστερ, δεν έχει παρά να πεταχτεί μέχρι τον… Αγ. Παύλο στη Θεσσαλονίκη και να αρχίσει το (μάταιο) ψάξιμο. Στο Χαλάνδρι δεν θα τη βρει.
Δεν είχα σκοπό να αναρτήσω αυτό το κείμενο, αλλά δεν πιστεύω στα μάτια μου όταν βλέπω την ανάρτηση του Λέστερ να συγκεντρώνει υπερδιπλάσιες επισκέψεις από τα σοβαρά θέματα που αναδεικνύονται στο blog για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Και όταν κάποιος γνωστός μου εξπέρ στην ψυχολογία μού πρότεινε να ανεβάσουμε και ένα διαφορετικό κείμενο για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια της ελληνικής πραγματικότητας και να δώσουμε έναν πιο ανάλαφρο τόνο στο blog δεν μπορούσα να διανοηθώ όλες αυτές τις παιδιάστικες αντιδράσεις.
Κατ’ αρχάς τον άνθρωπο σώνει και καλά τον βαφτίσαμε παντρεμένο, δεσμευμένο, «πέφτουλα», «λιγούρη» και τον στολίσαμε με απαξιωτικά σχόλια, όπως ότι είναι κομπλεξικός, χαμηλής αυτοπεποίθησης, παιδί του μπαμπά και ένα σωρό ακόμη ανοησίες βγαλμένες σίγουρα από άρρωστες και εκτός πραγματικότητας φαντασίες. Υποθέσαμε ότι τον απέρριψαν, όταν ο Λέστερ δεν είχε κάνει ποτέ πρόταση στην εν λόγω κοπέλα. Φυσικά και είναι ελεύθερος και δεν την πέφτει σε όλες, ούτε επιθυμεί να βρει το «τρίτο πρόσωπο».
Ο άνθρωπος δεν παρουσιάζει παρεκκλίνουσα σεξουαλική προτίμηση και έκανε το τεράστιο σφάλμα να τον ενδιαφέρουν οι γυναίκες!!! Ξαφνικά όλοι βγάλανε το συμπέρασμα ότι τα βρήκε έτοιμα όλα στη ζωή του. Αυτός που έμεινε άνεργος τόσα χρόνια και αναγκάστηκε να μεταναστεύσει.
Ποιο ήταν, λοιπόν, το στυγερό έγκλημα του Λέστερ; Ενδιαφέρθηκε για μια γυναίκα που δεν ξεκαθάριζε τη θέση της: Κύριε, μου αρέσεις ή δεν μου αρέσεις. Αντιθέτως του έλεγε ό,τι παραμύθι μπορεί να φανταστεί κανείς για να αποφύγει να τον κοιτάξει κατάματα και τον ενέπαιζε εφευρίσκοντας απίστευτες δικαιολογίες. Και με αυτή την προβληματική γυναίκα που συνεχώς κορόιδευε έναν ειλικρινή και αγαθό άνθρωπο άλλες ταυτίστηκαν (να τις χαιρόμαστε), άλλες τη δικαιολόγησαν και άλλες κατέδειξαν τον Λέστερ ως «λιγούρη». Δηλαδή, για να καταλάβω, λιγούρης είναι όποιος ενδιαφέρεται για μια γυναίκα; Τότε γιατί οι περισσότερες διαμαρτύρεστε ότι οι άνδρες δεν φλερτάρουν πια, αφού μόλις σας προσεγγίσουν αυτομάτως μετατρέπονται σε λιγούρια και «πέφτουλες».
Βέβαια, ο Χαλβάς, (άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη) δεν χρειάζεται ούτε ψυχοθεραπεία ούτε ανάρρωση, γιατί είναι παντελώς φυσιολογικός. Μήπως όμως ο έρωτάς του από τον Αγ. Παύλο χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης; Και η ανώνυμη κυρία που ντρέπεται να γράψει το όνομά της και δηλώνει ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια δεν αντιλήφθηκε ότι η Θεσσαλονικιά Μαρία, που σκαρφίζεται συνεχώς παραμύθια αντί σταράτα να εκφράσει το ενδιαφέρον της ή να δηλώσει αδιαφορία, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα συμπεριφοράς. Και έσπευσε μάλιστα να κατακρίνει έναν άνδρα που φέρεται ως πραγματικός κύριος και να υπερασπιστεί μια που βρίσκει διασκεδαστικό απλώς να δουλεύει τον κόσμο επειδή κανένας δεν φρόντισε να της μάθει τρόπους; Φαντάζομαι τι θα λέτε στους ασθενείς σας, αγαπητή ανώνυμη…
Οσο για την ανορθόγραφη που σκέπτεται την Αθήνα που καίγεται, ας απευθυνθεί στον Τσίπρα και σε όσους υποστηρίζουν τους μπαχαλάκηδες. Εμείς με μαχητική αρθρογραφία επισημαίνουμε συνεχώς τα αίτια της κρίσης και, δυστυχώς για όλους μας, ένα απ’ όλα είναι ότι σ’ αυτή τη χώρα κανέναν δεν αφήνουμε να προκόψει. Τα καλύτερα μυαλά τα διώχνουμε στην Αμερική, εκεί που ξέρουν να εκτιμούν και είναι νόμος η αξιοκρατία. Κι εμείς καθηλωνόμαστε εδώ μαζί με κάθε προβληματική προσωπικότητα που βοηθάει να ξηλωθεί η κοινωνική συνοχή με άθλιες συμπεριφορές, αποδοκιμάζοντας τους ικανούς και πετώντας στον Καιάδα όποιον τολμάει να ξεχωρίσει και όποιον διαθέτει ιδιαίτερες ικανότητες.
Πριν, λοιπόν, καταδικάσουμε τον αγνό και απολύτως φυσιολογικό Λέστερ, προτού ρίξουμε στο πυρ το εξώτερο τους ευρωπαίους ηγέτες και την Τρόικα (που εμείς στο κάτω-κάτω τους ζητήσαμε δανεικά γιατί κοντέψαμε να φαληρίσουμε), ας κοιτάξουμε πρώτα να τσακώσουμε όλους αυτούς τους χρυσοκάνθαρους με τα λεφτά στις Ελβετίες και τις off shore εταιρείες, ας πιάσουμε τους τελωνειακούς, εφοριακούς, πολεοδόμους και άλλους που αποδεδειγμένα χρηματίζονται, ας χώσουμε στη στενή τούς γιατρούς με τα φακελάκια, τους διεφθαρμένους δικηγόρους, τους φοροφυγάδες επιχειρηματίες, τους καταστηματάρχες με τα σάπια κρέατα και τα ληγμένα προϊόντα, ας παραπέμψουμε στη δικαιοσύνη τούς «μαυρογυαλούρους» πολιτικούς, ας ξηλώσουμε τους επίορκους δικαστές, ας ξεριζώσουμε τους ντόπιους τοκογλύφους, ας ξεμπροστιάσουμε τους πληρωμένους δημοσιογράφους και τα λοιπά τσιράκια των μεγάλων συμφερόντων και κατόπιν ας κριτικάρουμε τους άλλους λαούς, τους ηγέτες τους και, κυρίως, τους ομογενείς που δοξάζουν το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Αρης Νόμπελης

Επισκεπτες

copyright ©: Όμιλος Επικοινωνίας "Nobile" , Άρης Νόμπελης, "Προφίλ της πόλης" επικοινωνία : arisnobelis_profil@yahoo.gr