Μην ντρέπεσαι να γράφεις αυτά που οι άλλοι δεν ντρέπονται να κάνουν

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Κίνημα "Δεν πληρώνω" από τον Δήμο Χαλανδρίου!!!


Απίστευτο ήταν το επιχείρημα του δικηγόρου που εκπροσώπησε τον δήμο στη δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του τελευταίου από την πρώην πρόεδρο της ΔΕΠΑΧ κυρία Χριστίνα Καραμαλέγκου και τον πρώην διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης, Δημήτρη Λέρτα.
«Είμαστε καινούργια διοίκηση, δεν αναγνωρίζουμε αυτά τα χρέη» υποστήριξε ο συνήγορος του δήμου, λες και ο Δήμος Χαλανδρίου άλλαξε ΑΦΜ επειδή δήμαρχος στη θέση του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου αναδείχθηκε ο Γιώργος Κουράσης!
Σύμφωνα με την κυρία Καραμαλέγκου, από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεν φάνηκε καμιά διάθεση πληρωμής των αποζημιώσεων που δικαιούνται η πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθυντής της ΔΕΠΑΧ.
Σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου σχετικά με το αν έχουν μπει ορκωτοί ελεγκτές στην κοινωφελή δημοτική επιχείρηση του δήμου και ποιο είναι το πόρισμά τους, ο δικηγόρος του δήμου μας ισχυρίστηκε πως πράγματι διενεργούν εδώ και κάποιους μήνες έλεγχο τα ορισμένα πρόσωπα, μια απάντηση που έδειξε να παραξενεύει τη δικαστική λειτουργό, αφού θεώρησε πως έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα και ο έλεγχος επιβαλλόταν να έχει ολοκληρωθεί.
Για όσους δεν γνωρίζουν το ιστορικό της εν λόγω δικαστικής υπόθεσης, όταν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου η κυρία Καραμαλέγκου το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε τον ορισμό μιας μηνιαίας αποζημίωσης, γιατί η ενασχόληση με το συγκεκριμένο αντικείμενο απαιτούσε πολύωρη καθημερινή εργασία και εγκατάλειψη των επαγγελματικών δραστηριοτήτων της αλλά και επιφύλασσε κινδύνους, εφόσον αργότερα η κυρία Καραμαλέγκου βρέθηκε κατηγορούμενη και καταδικάστηκε από πλημμελειοδικείο για το ζήτημα της άδειας του δημοτικού κινηματογράφου. Τα ίδια ισχύουν και για τον έτερο διεκδικητή των αποζημιώσεων κ. Λέρτα, ο οποίος κι αυτός έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα προκειμένου να μην καταρρεύσει η ΔΕΠΑΧ, διαθέτοντας περιορισμένους πόρους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στον προϋπολογισμό του δήμου έχει εγγραφεί ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ, το οποίο προορίζεται για συνολικές οφειλές της δημοτικής επιχείρησης σε διάφορα φυσικά πρόσωπα (εργαζομένους, αιρετούς κ.ά.) και εταιρείες εμπορίας εξοπλισμού (προμηθευτές).

Επισκεπτες

copyright ©: Όμιλος Επικοινωνίας "Nobile" , Άρης Νόμπελης, "Προφίλ της πόλης" επικοινωνία : arisnobelis_profil@yahoo.gr