Μην ντρέπεσαι να γράφεις αυτά που οι άλλοι δεν ντρέπονται να κάνουν

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Γεύση από... Καστελλόριζο στο Χαλάνδρι!


Μπροστά σ' ένα πολυπληθές κοινό που από νωρίς γέμισε το "Ιδρυμα Ζήση" παρουσιάστηκε εκδήλωση-αφιέρωμα για το ακριτικό Καστελλόριζο την περασμένη Κυριακή.
Την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Χαλανδρίου και Μεγίστης (Καστελλορίζου) προλόγισε και συντόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου κ. Βασίλης Σταύρου. Μίλησαν για τη Μεγίστη ή Καστελλόριζο ή Κισθήνη ο συγγραφέας Γ. Λεκάκης, ο δικηγόρος -συγγραφέας Γρ. Κοσσυβάκης, ο δικηγόρος-διεθνολόγος Μιχ. Ρέλλος, ο συγγραφέας-λαογράφος Κυρ. Χονδρός και ο δικηγόρος και πρόεδρος των απανταχού Καστελλοριζίων Ευ. Παπαϊωάννου. Οι ομιλητές έκαναν ιστορική αναδρομή από τους μυθικούς χρόνους ως την ελληνική επανάσταση του 1821. Ανέτρεξαν στη σύγχρονη ελληνική ιστορία από τους Βαλκανικούς Πολέμους ως την απελευθέρωση και την ένωση με την Ελλάδα στις 31 Μαρτίου 1947. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του κ. Γιάννη Μαύρου, γιου του αειμνήστου πολιτικού Γεωργίου Μαύρου, ο οποίος, καταχειροκροτούμενος, αναφέρθηκε με υπερηφάνεια στην καταγωγή του πατέρα του και του ίδιου από το ακριτικό νησί μας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η πολιτιστική μουσικοχορευτική ομάδα Καστελλορίζου παρουσίασε χορούς του ακριτικού, νοτιοανατολικού νησιού μας. Οι νησιώτες χορευτές εντυπωσίασαν με τους δωδεκανησιακούς χορούς και τις παραδοσιακές αυθεντικές φορεσιές τους. Την παράσταση όμως "έκλεψε" με τα τραγούδια της η κυρία Ευαγγελία Ξενοπούλου. Τέλος, η χορευτική ομάδα του Εθνολογικομουσικού Ιδρύματος Ζήση παρουσίασε επίσης χορευτικό πρόγραμμα.

Επισκεπτες

copyright ©: Όμιλος Επικοινωνίας "Nobile" , Άρης Νόμπελης, "Προφίλ της πόλης" επικοινωνία : arisnobelis_profil@yahoo.gr