Μην ντρέπεσαι να γράφεις αυτά που οι άλλοι δεν ντρέπονται να κάνουν

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Οι όρνιθες, οι σύγχρονες κότες και το Δ’ Ράϊχ

Οι όρνιθες
Η Όρνιθα, ή κοινώς κότα, (αρσενικός: πετεινός ή κόκκορας, ουδέτερο το κοτόπουλο) (επιστ. Gallus gallus domesticus) είναι ένα εξημερωμένο πτηνό. Υπολογίζεται ότι το 2003 υπήρχαν γύρω στα 24 δισεκατομμύρια εκπρόσωποι του είδους. Δηλαδή υπάρχουν περισσότερες κότες στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο πουλί, ή και από τους ανθρώπους.
Ο άνθρωπος εκτρέφει τις κότες κυρίως ως πηγή τροφίμων, για το κρέας τους και τα αυγά τους.    Η κότα πιστεύεται ότι εξημερώθηκε στην Ινδία, ενώ πρόσφατα ανακαλύφτηκαν στοιχεία ότι η εξημέρωσή της είχε ήδη ξεκινήσει στο Βιετνάμ πριν από 10.000 χρόνια.
Οι Όρνιθες θεωρούνται παμφάγα πτηνά. Σε ελεύθερο περιβάλλον, σκάβουν στο χώμα για αναζήτηση σπόρων, εντόμων και ακόμα μεγαλύτερων ζώων όπως οι σαύρες και μικρά ποντίκια. Οι κότες ορνιθοτροφείου μπορούν να παραγάγουν τουλάχιστον 300 αυγά ετησίως. Μετά από 12 μήνες, οι κότες αυγοπαραγωγής χάνουν σταδιακά την απόδοσή τους και θανατώνονται προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σαν τροφή    κατοικίδιων ζώων, για πίτες και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα.  Η μακροβιότερη κότα, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 16 χρονών ! Είναι κοινωνικά πουλιά και ζουν μαζί ως κοπάδι. Οι Πετεινοί ή κοκόρια λαλούν (με μια δυνατή και μερικές φορές διαπεραστική κραυγή) που παίζει το ρόλο οριοθέτησης της εδαφικής τους περιοχής σε σχέση με τους άλλους πετεινούς. Οι κότες όπως όλα τα πτηνά διαθέτουν ράμφος.

Οι σύγχρονες κότες
ΚΑΙ στη σύγχρονη εποχή, οι κότες είναι περισσότερες από τους ανθρώπους. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα, η κότα τείνει να εξελιχθεί σε ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ!! Κρίνει, επικρίνει, απειλεί, ζητωκραυγάζει, βγαίνει στα παράθυρα των ΜΜΕ και …στο τέλος…ψηφίζει!!! Και, όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, κάποιος εκτρέφει τις κότες για να μπορεί να τις εκμεταλλεύεται και να τις ελέγχει. Ενίοτε, οι σύγχρονες κότες, σκάβουν ΚΑΙ λάκκους. Και…αναζητούν και…ανθρώπους, κατά προτίμηση φτωχούς, άπορους, δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους…προφανώς εκεί αναφέρεται η φράση «…για αναζήτηση σπόρων, εντόμων και ακόμα μεγαλύτερων ζώων»… Το ότι είναι ΠΑΜΦΑΓΑ πτηνά, το έχουν ΟΛΟΙ κατανοήσει, όπως και το γεγονός ότι …ομαδικά κάνουν τις…δουλειές τους. Αυτό, πολλές φορές, ελλοχεύει τον κίνδυνο να «φαγώνονται» μεταξύ τους. Άλλωστε, από εκεί έχει βγει και η φράση “Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει”…
Υπάρχουν πολλές κότες στην Ε.Ε. και ταξιδεύουν συχνά ανά την Ευρώπη ως κολαούζοι επίδοξων κατακτητών. Υπάρχουν και κάποιες άλλες που ζουν αιώνια!!

Το 4o Ράϊχ
Είναι η σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης, έτσι όπως έχει εισβάλλει δια πολλών και διαφόρων τρόπων στην Ελλάδα. Είναι η προσπάθεια να διαχειριστούν – με ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ - τη χώρα μας μέσω ενός ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ, το οποίο θα ακολουθήσουν η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, η τελειωτική επικράτηση ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ και η εξουσιαστική ΜΟΝΟΜΑΝΙΑ των διαφόρων «λεσχών», με το σλόγκαν «Ή θα πεθάνετε ή σας σκοτώνουμε»…Και σε αυτό το εφιαλτικό σενάριο, αρωγοί και υποστηρικτές είναι όλες οι όρνιθες του παρελθόντος και οι κότες της σύγχρονης Ελλάδας.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

Επισκεπτες

copyright ©: Όμιλος Επικοινωνίας "Nobile" , Άρης Νόμπελης, "Προφίλ της πόλης" επικοινωνία : arisnobelis_profil@yahoo.gr