Μην ντρέπεσαι να γράφεις αυτά που οι άλλοι δεν ντρέπονται να κάνουν

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΧΑΛΑΝΔΡΙ 2012: Ο αυθεντικός ΚΑΖΑΜΙΑΣ!!!

Υστερα από επαφή… τοπικού Τύπου με μεταφυσικά όντα, τα οποία μας επέτρεψαν να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στο μέλλον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προβλέψουμε διεξοδικά και με κάθε γαργαλιστική λεπτομέρεια τι πρόκειται να συμβεί στην πόλη μας εν έτει 2012.
Διαβάστε παρακάτω ευλαβικά (προσοχή: αντενδείκνυται σε όσους πάσχουν από έλλειψη χιούμορ…):



ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Στιγμές έντονης συναισθηματικής φόρτισης εκτυλίσσονται στην Τεχνική Υπηρεσία: Με μια κίνηση ματ ο δήμαρχος της πόλης μας ορίζει νέο αντιδήμαρχο τον Αγγελο Νταβία, ο οποίος απονέμει τα εύσημα στον προκάτοχό του κ. Βάσιο λέγοντας ότι αντιδήμαρχος σαν τον τελευταίο δεν πρόκειται να ξαναπεράσει! Ο Αγγελος Νταβίας αγκαλιάζει και φιλάει τον Παναγιώτη Βάσιο μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, ενώ ο κ. Βάσιος επιμένει να δει το γνήσιο της υπογραφής του δημάρχου στην απόφαση αυτή. Δικαιολογημένα ο Στάθης Ανδρεόπουλος ονομάζει τη διοίκηση… Νταβιάση!!!
Δημοτικός σύμβουλος πυροβολείται στο δόξα πατρί από ευσυνείδητο υπάλληλο του δήμου μας έξω από το υπόγειο πάρκινγκ. Ο εν λόγω σύμβουλος τιμωρήθηκε για παραδειγματισμό, διότι δεν έφερε τη χαρακτηριστική κονκάρδα που να του επιτρέπει την είσοδο!
Το πατινάζ στον πάγο κρίνεται… φθηνό από τους υπεύθυνους και η τιμή του ανεβαίνει στα 800 ευρώ (το λεπτό). Μερικοί προτιμούν να αγοράσουν την κάρτα διαρκείας των 8000 ευρώ, η οποία δίνει το δικαίωμα στα παιδιά να εισέλθουν και στην παιδική χαρά. Τα καταστήματα του Χαλανδρίου πλημμυρίζουν κόσμο (που τα σπάει…).
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Ανδριανάκης ξεκινάει στο δημοτικό συμβούλιο τη… σύντομη τοποθέτησή του σχετικά με τον κανονισμό καθαριότητας κάνοντας μια πρόχειρη αναδρομή (από το… 1944).
Η διοίκηση για λόγους οικονομίας αποφασίζει να γίνονται συνεδριάσεις μια φορά την τετραετία, που θα κρατάνε περίπου 72 συνεχόμενες ώρες. Οι σύμβουλοι δικαιούνται να πάνε μια φορά για κατούρημα ή να τον πάρουν (τον ύπνο) για περίπου 15 λεπτά. Εξω από το Παλιό Δημαρχείο τοποθετείται επιτύμβια πλάκα με τα ονόματα των άτυχων εκλεγμένων.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Μιμούμενος τον συνάδελφό του Μελισσίων-Πεντέλης ο δήμαρχος εγκαινιάζει το… επικοινωνιακό παντοπωλείο. Οσοι εισέρχονται σε αυτό θα λαμβάνουν δωρεάν επικοινωνιακές συμβουλές από τον αρμόδιο συνεργάτη του δημάρχου. Αν κάποιοι, εν τω μεταξύ, έχουν πεθάνει από την πείνα, τις συμβουλές δικαιούνται οι οικείοι τους (τόσο ανυπόμονοι ήταν κι αυτοί…).
Ο Αγγελος Νταβίας, που εν τω μεταξύ έχει παραιτηθεί, καταγγέλει τη διοίκηση… Ανδρεάση ότι εξαιτίας των συμβουλών έπαθε πρεσβυωπία, καταρράκτη και εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, ενώ αρχίζει να μοιάζει στον... Γύλο!
Στη γιορτή των ερωτευμένων ανταλλάσσουν λουλούδια και τηλέφωνα ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και ο Γιώργος Κουράσης (μαζί με τις γλάστρες και τις συσκευές)!
Για την Τσικνοπέμπτη η διοίκηση φροντίζει να συμφωνήσει με μουγκούς κανταδόρους, ενώ βγαίνει και σχετικό δελτίο Τύπου (το πρώτο και τελευταίο το 2012) που καταδικάζει απερίφραστα την ενοχλητική ηχορύπανση, η οποία δεν αφήνει να ακουστούν παρακείμενα κομπρεσέρ!

ΜΑΡΤΙΟΣ

Ο Αγγελος Νταβίας και ο Γιώργος Σταθόπουλος συνεργάζονται επιχειρηματικά: ανοίγουν γραφείο επικοινωνίας και ταυτοχρόνως κατάστημα οπτικών. Ολοι ισχυρίζονται περασμένα ξεχασμένα και πέφτουν με τα μούτρα στον πάγκο της δουλειάς (επειδή δεν βλέπουν…).
Ελεγκτές μπαίνουν πάλι στη «Φλύα» και όλοι περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα. Ο υπεύθυνος του… συνεργείου δηλώνει πως πέτυχε απόλυτα η… απεντόμωση-μυοκτονία! Την 25η Μαρτίου τα στεφάνια κατατίθενται με παγοπέδιλα από τους παρευρισκόμενους, ενώ θεσπίζεται και ένα συμβολικό ποσό (1000 ευρώ) για κάθε σύλλογο που καταθέτει, προς ενίσχυση του δήμου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ο δήμος αποφασίζει να ακολουθήσει τις συμβουλές της αντιπολίτευσης και εγκαινιάζει το κοινωνικό κοτέτσι. Κάθε συμπολίτης μας δικαιούται από ένα αβγό στην τιμή των 28 ευρώ. Οι αρμόδιοι θεωρούν την τιμή απολύτως λογική και ταυτόχρονα ανακηρύσσονται επίτιμοι δημότες η Αθηνά Ωνάση και ο Σπύρος Λάτσης, που δηλώνουν πως ευχαρίστως θα πληρώσουν το αντίτιμο.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από τη δημοτική ομάδα της διοίκησης,, υπολογίζεται ότι οι προηγούμενοι πρόεδροι της ΔΕΠΑΧ άφησαν χρέη 375 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά τι περισσότερο από το ελληνικό.
Τρόικα αποτελούμενη από μια δημοτική σύμβουλο, μια υπάλληλο του δήμου και έναν περαστικό συλλαμβάνει και οδηγεί στην αγχόνη που έχει στηθεί στην πλατεία Χαλανδρίου τους υπαίτιους. Ολοι οι Χαλανδραίοι καλούνται να παρακολουθήσουν την εκτέλεση (με 108 ευρώ έκαστος…).
Προηγουμένως, στο πνεύμα των ημερών, μαστιγώνονται και υποχρεώνονται να διαβάσουν όλα τα έγγραφα που έχει στείλει ο γνωστός γείτονας του δημοτικού κινηματογράφου (μερικοί αφήνουν την τελευταία τους πνοή πριν την αγχόνη…).

ΜΑΪΟΣ

Στις εθνικές εκλογές που προηγήθηκαν κέρδισε το ΚΚΕ και η κυρία Καρατζά, δικαιωματικά, αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών, με τον Πέτρο Αναστασιάδη να γίνεται υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.
Ο Μάνος Κρανίδης αρχίζει σιγά-σιγά να αποκτά και πάλι την ακοή του από το δεξιό αυτί…
Ο κ. Ντάβαρης παραιτείται από πρόεδρος του «Ευριπίδη» και δηλώνει πως μόνος άξιος αντικαταστάτης του, ο οποίος θα διοργανώσει και τα «Ευριπίδεια», είναι ο Μάκης Κατσαφάδος. Η φωτογραφία των δύο αγκαλιασμένων κάνει τον γύρο του κόσμου…

ΙΟΥΝΙΟΣ

Τα σχολεία κλείνουν για τις διακοπές και οι αριστερές παρατάξεις καταγγέλουν γι’ αυτό τον ευρωμονόδρομο και τον Λουκά Παπαδήμο!
Ο κ. Ανδριανάκης υπόσχεται στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου πως θα συντομεύσει τον λόγο που ξεκίνησε τον… Ιανουάριο!
Ξεκινάει το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, που από φέτος δεν είναι δωρεάν αλλά κοστίζει 200 ευρώ κατ’ άτομο (την ημέρα). Πρόκειται για μια λογική τιμή ισχυρίζονται οι αρμόδιοι…
Το Θέατρο της Ρεματιάς παραχωρείται σε ιδιώτη, αυτή τη φορά με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Συγκεκριμένα, τα κασόνια με τις μπύρες του κυλικείου θα μεταφέρουν δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης, ενώ τον καθαρισμό του χώρου και το κλάδεμα των δένδρων αναλαμβάνουν εκείνοι της αντιπολίτευσης!
Ο γνωστός υπάλληλος και συνδικαλιστής του δήμου μας Θόδωρος Π. πέφτει θύμα των μετατάξεων και διορίζεται στα… ΜΑΤ, ενώ η κυρία Καρατζά θέτει σε εφεδρεία όλους τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης και της μείζονος αντιπολίτευσης.
Ανοίγει πάλι ο δημοτικός κινηματογράφος στις 18 του μηνός και… κλείνει στις 19 ύστερα από καταγγελία γείτονα ότι ο υπεύθυνος του κυλικείου δεν τον αποκάλεσε «Ομορφάαααντρα μου»!!!



ΙΟΥΛΙΟΣ

Επανακυκλοφορεί η «Μαχητική Φωνή» με μια συνταρακτική πρωτοσέλιδη αποκάλυψη: «Ο μισθός του Νόμπελη ως αντιπροέδρου στο Αετοπούλειο έριξε έξω τον προϋπολογισμό του κράτους και μας οδηγεί στη δραχμή». Διατάσσεται ΕΔΕ και ο Νόμπελης περιορίζεται σε όσα έπαιρνε στη ΔΕΠΑΧ (δηλαδή έναν γαλλικό με γάλα…).
Εκτός από το Αετοπούλειο που έμεινε μόνο του, η κεντρική διοίκηση αποφασίζει να μείνει μόνο του και το τμήμα μισθοδοσίας και στο τέλος μένει μόνος του ο υπάλληλος Δημήτρης Χανιωτάκης. Ολοι οι δημοτικοί σύμβουλοι βροντοφωνάζουν: «Ενα νομικό πρόσωπο, ένα τμήμα, ένας υπάλληλος!!!».
Για την τόνωση της αγοράς της πόλης μας καλοκαιριάτικα ο Εμπορικός Σύλλογος εγκαθιστά ξαπλώστρες μπροστά στο άγαλμα με το πενιχρό εισιτήριο των 35 ευρώ (το λεπτό, χωρίς ομπρέλα…).

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Αποκαλύπτεται μέγα σκάνδαλο μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού: Ειδικοί πολιτικοί αναλυτές ανακαλύπτουν ότι ανάμεσα στους συνεργάτες του δημάρχου υπάρχει και κάποιος που δεν είναι φίλος γνωστού βουλευτή!!! Παρά τις δικαιολογίες ο κόσμος αγανακτεί…
Ενας συνεργάτης του δημάρχου προτείνει τα παιδιά της δημιουργικής απασχόλησης να αναλάβουν κι άλλες δουλειές στο πλαίσιο του εθελοντισμού: Κοριτσάκια επιβιβάζονται στα απορριμματοφόρα και αγοράκια ρίχνουν καυτή άσφαλτο, συνδυάζοντας εργασία και παιχνίδι!
Οι προτάσεις του Αγγελου Νταβία για τις διάφορες αθλοπαιδιές με τα μνημεία της πόλης μας γίνονται ξαφνικά δεκτές από τον δήμαρχο, ο οποίος ξεκινάει τις εκδηλώσεις με το περίφημο paintball στο κοιμητήριο. Ο κόσμος αναφωνεί: Αμάν πια με τις βαρετές μαυροντυμένες γυναίκες, που αποκτούν πολύχρωμες πιτσιλιές!
Ο Νταβίας ανακηρύσσεται μεγάλος ευεργέτης και το βραβείο τού παραδίδει ο επικοινωνιολόγος της καρδιάς μας Γιώργος Σταθόπουλος. Ο Στάθης Ανδρεόπουλος ονομάζει τη διοίκηση «Σταθία»…

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Νέες ιδέες από τη διοίκηση του δήμου μας. Τα παιδιά των παιδικών σταθμών θα έχουν δικαίωμα εγγραφής με μόνο μέχρι ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 500 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, σχηματίζονται ουρές και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου κατεβάζει το ποσό σε 300 ευρώ-με εξαίρεση αυτούς που… εξαιρούνται!
Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τα ΚΑΠΗ, αφού για να γίνεις μέλος πρέπει να συμπληρώσεις τα 93 σου χρόνια.
Ενας ψηλός Κρητικός κάνει την εμφάνισή του, συνοδευόμενος από τον πρώην δήμαρχο Ζαφειρόπουλο.
Χωρίς να το περιμένει κανείς προκηρύσσονται πρόωρες δημοτικές εκλογές στις οποίες συμμετέχουν ο Κουράσης και ο Ανδρεόπουλος. Τελικώς ισοψηφούν και οι εκλογές θα επαναληφθούν τον Οκτώβριο.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Η εφημερίδα «Προφίλ της πόλης» ξαναβγαίνει αλλά αποκαλύπτεται από τη «Μαχητική Φωνή» ότι πίσω από τον μπροστινό αρχισυντάκτη κρύβονται μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα, όπως οι εφημερίδες «Οι φίλοι των ζώων» και τα «Νέα των απανταχού Φαρακλάδων» της Κεφαλονιάς.
Ξαναγίνονται δημοτικές εκλογές και αυτή τη φορά κερδίζει η παράταξη του Νίκου Πανταζή με δήμαρχο τον γαμπρό του, Τάκι Τσαν, ενώ αρχηγός της αντιπολίτευσης εκλέγεται ο πρώην δήμαρχος Κώστας Παττακός. Στις προγραμματικές του δηλώσεις ο νέος δήμαρχος προτείνει για επικοινωνιολόγο του τον Γιώργο Σταθόπουλο, που φυσικά έρχεται σε κόντρα εκ νέου με τον Αγγελο Νταβία, ο οποίος διαμαρτύρεται εντόνως για την καινούργια διοίκηση «Παττάκι-Τσαν».

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Ολοι προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα και υπογράφεται μνημόνιο μεταξύ διοίκησης και Εμπορικού Συλλόγου. Το παγοδρόμιο ξαναστήνεται και η διοίκηση εγκαινιάζει το ξεκαρδιστικό παιχνίδι «Καταθέτω στεφάνι χωρίς να πέσω», το οποίο καταγράφει μόλις 150 θύματα.
Παραιτείται από υπουργός η κυρία Καρατζά που δεν μπορεί να αντέξει μακριά από το δημοτικό συμβούλιο και υπουργός Τύπου και Εσωτερικών γίνεται ο Στέφανος Χίος. Η κυρία Καρατζά αποφαίνεται: "Ο,τι του φανεί, του Λωλοστεφανή!!!" 
Ο Μάνος Κρανίδης επισκέπτεται ξανά τον ΩΡΙΛΑ!
Ο νέος δήμαρχος ενημερώνεται ότι το χρέος της ΔΕΠΑΧ ξεπέρασε το ένα τρισ. ευρώ και, ασφαλώς, φταίνε οι προηγούμενοι πρόεδροι. Στην άποψη αυτή υπερθεματίζει ο… γείτονας του δημοτικού κινηματογράφου, ένας αγαθός και μεγαλόψυχος άνθρωπος. Ο Τάκι Τσαν διατάζει τη διενέργεια ΕΔΕ για το σοβαρό αυτό ζήτημα, ενώ βγαίνει ταυτοχρόνως και το πόρισμα της ΕΔΕ για τις εκδηλώσεις του Αετοπουλείου του 2011, το οποίο είναι καταφανώς καταπέλτης γι’ αυτόν που προμήθευε τα… πατατάκια στο κυλικείο. Επιτέλους αποδίδεται δικαιοσύνη.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Επειδή ο δήμος χρωστάει αντί για παγοδρόμιο απλώς καταβρέχουν τα πεζοδρόμια και τα παιδάκια διασκεδάζουν με τις γριές που κάνουν τσουλήθρα ουρλιάζοντας! Οι υπεύθυνοι θεωρούν πως τα ουρλιαχτά αυτά δίνουν έναν φολκλορικό τόνο στο γιορτινό κλίμα, ενώ ο δήμαρχος Τάκι Τσαν κατηγορεί τον προηγούμενο ότι παρέλαβε χάος. Η αντιπολίτευση καταγγέλει ότι ο Τάκι-Τσαν δεν έχει καμιά σχέση με τον αυθεντικό Τσάκι-Τσαν. Ο επικοινωνιολόγος τού Τάκι-Τσαν ισχυρίζεται πως πράγματι ο Τάκι-Τσαν είναι καινούργιος και δεν έχει καμιά σχέση με τους παλιούς καρατέκα.
Ο Μύρωνας Ανδριανάκης ολοκληρώνει την ομιλία του (το πρώτο μέρος…) στο δημοτικό συμβούλιο. Μια συνταρακτική είδηση περιμένει όλους τους Χαλανδραίους στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό: Ο Τάκι Τσαν βγάζει τη μάσκα του και αποκαλύπτεται το πρόσωπο γνωστού βουλευτή (εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε…).
Αντε και του χρόνου!

Επισκεπτες

copyright ©: Όμιλος Επικοινωνίας "Nobile" , Άρης Νόμπελης, "Προφίλ της πόλης" επικοινωνία : arisnobelis_profil@yahoo.gr