Μην ντρέπεσαι να γράφεις αυτά που οι άλλοι δεν ντρέπονται να κάνουν

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Απουσία των πολιτικών προσώπων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη νευρική ανορεξία

Παραλίγο η εκδήλωση για τη νευρική ανορεξία που διοργανώθηκε στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο να μετατραπεί σε διαμαρτυρία κατά της μνημονιακής πολιτικής και γενικότερα της κυβέρνησης Παπαδήμου, αφού στην πρόσκληση εμφανίζονταν ως πρόσωπα που συμμετείχαν στο πάνελ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Πέμη Ζούνη και η πρώην βουλευτής της ΝΔ και δημοσιογράφος κυρία Νατάσσα Ράγιου.
Από το πρωί της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου κυκλοφορούσαν φήμες ότι το βράδυ και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο πολιτιστικό κέντρο είχε οργανωθεί από συγκεκριμένες ομάδες αντίδραση στην παρουσία των πολιτικών προσώπων.
Η κακοκαιρία και το πολικό ψύχος που επικρατούσε κατά την έναρξη της εκδήλωσης απέτρεψε αρχικά τη μαζική προσέλευση του κόσμου, αλλά δεν έλειψαν στελέχη της «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» που αναζητούσαν τις κυρίες Ζούνη και Ράγιου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε στο blog, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν επρόκειτο να έρθει, κάτι που είχε γίνει γνωστό από το πρωί, αλλά δεν μάθαμε αν η απουσία της σχετιζόταν με την προγραμματισμένη αντίδραση του κόσμου έξω από το Αετοπούλειο. Η κυρία Ράγιου από την άλλη πλευρά βρισκόταν καθ’ οδόν προς το Χαλάνδρι όταν πληροφορήθηκε την πρόθεση αποδοκιμασίας της από τους νεαρούς μπροστά στην είσοδο του πολιτιστικού κέντρου, οπότε και δεν αποπειράθηκε να έρθει.
Την ώρα που κατέφθανε στο Αετοπούλειο ο Νίκος Μουρατίδης, εκδότης του βιβλίου της νεαρής ανορεξικής Στέλας Λέτσιου, ρώτησε τους συγκεντρωμένους πού γίνεται η εκδήλωση και έλαβε την απάντηση πως ακυρώθηκε. «Δεν ακυρώθηκε τίποτα» απάντησε ο Νίκος Μουρατίδης και προσήλθε στην αίθουσα εκδηλώσεων. Πέρα από αυτή τη διαφωνία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο, αφού οι νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί μοίρασαν έντυπο υλικό και αποχώρησαν, μια και δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους και τα επίμαχα πολιτικά πρόσωπα.

Υ.Γ. Οι δημοσιογράφοι-συνεργάτες του blog «Profiltispolis.blogspot.com», επειδή η είδηση για την εκδήλωση δημοσιεύτηκε μόνο εδώ και μέρος του κειμένου αναδημοσιεύεται και στο κείμενο που μοιράστηκε αλλά και στο αναρχικό blog Indymedia, επιθυμούν να διευκρινίσουν ότι η εκδήλωση μοναδικό σκοπό είχε τη διεξοδική ενημέρωση για τη νευρική ανορεξία που μόνο ανεπίκαιρο θέμα δεν είναι όταν πρόσφατα στην Πάτρα απεβίωσε κοπέλα εξαιτίας της ασθένειας. Επίσης, δεν προσκλήθηκαν με πρωτοβουλία του blog τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά οι συγκεκριμένες κυρίες συμμετέχουν στο πάνελ που στήνεται παντού στην Ελλάδα ως έχουσες βοηθήσει τη Στέλα Λέτσιου να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της. Ετσι, ως συμμετέχουσες πάντοτε στην εκδήλωση, αναγράφηκαν και τα ονόματά τους και η παρουσία τους εκεί δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με πολιτικούς λόγους.

Οι δημοσιογράφοι-συνεργάτες του blog profiltispolis.blogspot.com

Επισκεπτες

copyright ©: Όμιλος Επικοινωνίας "Nobile" , Άρης Νόμπελης, "Προφίλ της πόλης" επικοινωνία : arisnobelis_profil@yahoo.gr