Μην ντρέπεσαι να γράφεις αυτά που οι άλλοι δεν ντρέπονται να κάνουν

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μια... σταλίτσα Στέλα...

Εντονη συγκίνηση επικράτησε σε μια αίθουσα που κράταγε την ανάσα της κατά τη συγκλονιστική ομιλία της ασθενούς από νευρική ανορεξία Στέλας Λέτσιου (σ.σ. το Στέλα γράφεται με ένα λάμδα).
Η άτυχη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη που κάποια στιγμή της ζωής της ζύγιζε 25 (!!!) μόλις κιλά, κατόρθωσε χάρη στη βοήθεια των γονιών της, του πρώην άνδρα της και πεπειραμένων ειδικών όχι μονάχα να επιβιώσει αλλά και να αποκτήσει τέσσερις τίτλους σπουδών (ένα πτυχίο, δύο μεταπτυχιακούς τίτλους και ένα διδακτορικό), ενώ έμαθε να μιλάει και 9 (!!!) γλώσσες. Και όλα αυτά ενώ είναι μόλις 29 ετών.
Η Στέλα (ή Σταλίτσα όπως τη φώναζαν μικρή) αφηγήθηκε με γλαφυρότητα την τραγική ιστορία της και πώς πέρασε τη μισή ζωή της με την anorexia nervosa, καθηλώνοντας τους παρευρισκόμενους. Την εφιαλτική ιστορία της Στέλας συμπλήρωσαν με αναφορές στην ύπουλη και εξαντλητική ασθένεια της νευρικής ανορεξίας οι υπόλοιποι καλεσμένοι: Ο συγγραφέας, μουσικός παραγωγός και εκδότης του βιβλίου της Στέλας Νίκος Μουρατίδης, η χαλανδραία ψυχολόγος Ειρήνη Κουρσαμπά και η διαιτολόγος-διατροφολόγος της Ντορίνα Σαλβιέρα.
Το λιγοστό κοινό, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, παρακολούθησε απνευστί τους ομιλητές και πολλές φορές εξέφρασε την απορία του σχετικά με τις γενεσιουργές αιτίες της φοβερής ασθένειας, τον ρόλο των γονέων, τα ανησυχητικά συμπτώματα κ.ά.
Την εκδήλωση προλόγισε-λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων της κυρίας Πούλου- ο αντιπρόεδρος του Αετοπουλείου, Αρης Νόμπελης, που χαρακτηριστικά ανέφερε πως «αν ο καθρέπτης δείχνει τη Στέλα άσχημη και χοντρή, τότε ως κοινωνία οφείλουμε να κάνουμε θρύψαλα αυτόν τον καθρέπτη, να τον διαλύσουμε, να τον κάνουμε χίλια κομμάτια, να τον καταστρέψουμε και να τον αντικαταστήσουμε με άλλον που θα τον ρωτάμε: Καθρέπτη, καθρεπτάκι μου ποια είναι η πιο ωραία και θα μας απαντάει η Στέλα!!!».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιλεγμένα, ποιοτικά τραγούδια από την ερμηνεύτρια Πολυτίμη Γιώτα και τον πιανίστα Λεωνίδα Καϊάφα. 

Επισκεπτες

copyright ©: Όμιλος Επικοινωνίας "Nobile" , Άρης Νόμπελης, "Προφίλ της πόλης" επικοινωνία : arisnobelis_profil@yahoo.gr