Μην ντρέπεσαι να γράφεις αυτά που οι άλλοι δεν ντρέπονται να κάνουν

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πούλησε την Ελλάδα αλλά κερδίζει (;) τον ΟΗΕ



Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Στις 12 Ιανουαρίου 2012, τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ αποκάλυ­πταν το «πώς και γιατί μπή­καμε στο μνημόνιο, στο ΔΝΤ και την εξαθλίωση». Στις 28 Φεβρουαρίου 2012 η έγκριτη εφημερίδα «Τα Νέα» επιβεβαίωνε την αποκάλυψη των Π.Θ. με απόρρητα έγγραφα του
Wikileaks.
Τα απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι «η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor (αμερικανική ιδιωτική υπηρεσία πληροφορικής, ή «σκιώδης CIA» όπως έ­χει χαρακτηριστεί) έβλεπε την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2009 .
Εμείς γράψαμε ότι η πρώτη κρούση από Αμερικανούς αξιωματούχους «να οδηγήσουν τη χώρα στο ΔΝΤ έγινε στον κ. Κ. Καραμανλή τον Φεβρουάριο του 2009».
Συγκεκριμένα, τα Π.Θ. έγραψαν:

«Λοιπόν...

Τον Φλεβάρη του 2009, Αμερικανοί α­ξιωματούχοι (και ελάχιστα πριν υπουργοί των ΗΠΑ) βολιδοσκόπησαν τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή αν εί­ναι διατεθειμένος να οδηγήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ «θα προστατεύσουν τη χώρα από ανα­μενόμενη μεγάλη κρίση στην Ευρωζώνη».
Ο κ. Καραμανλής στην αρχή αιφνιδιά­στηκε. «Τι είναι αυτά που λένε αυτοί», εί­πε σε πολλούς στενούς συνεργάτες του. Αναλογίστηκε τον πόλεμο των Αμερικα­νών απέναντι του μετά τις συμφωνίες με τον Πούτιν και το Βέτο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και προσπάθησε να εξηγήσει «το παράλογο αίτημα των Αμερικανών».Η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι «οι ΗΠΑ ήθελαν να χτυπήσουν το ευρώ και να επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα σαν ΔούρειοΊππο».Σε τέσσερις μέρες έγινε νέα συνάντηση με υψηλόβαθμο στέλεχος της Αμερικανι­κής Πρεσβείας και ο Έλληνας Πρωθυ­πουργός έδωσε αρνητική απάντηση: «Δεν το σηκώνουν οι πλάτες μου κάτι τέτοιο, καλύτερα να φύγω», φέρεται ότι είπε στον συνομιλητή του.
Από εκείνη την ημέρα, ο κ. Καραμαν­λής αρχίζει να ετοιμάζει τη «δραπέτευ­σή» του από την πολιτική. Γνωρίζει ότι οι «σύμμαχοι» τον έχουν τελειώσει, με τη βοήθεια ντόπιων συνεργατών τους με δύ­ναμη στην οικονομία και στα media. Και
είναι Βέβαιος ότι οι Αμερικανοί θα φέ­ρουν κάποιον πρόθυμο για να υλοποιή­σει τα σχέδια τους».


Και ο «πρόθυμος» βρέθηκε στο πρό­σωπο του κ. Γ. Παπανδρέου, που μέχρι τότε ήταν ένας πολύ μέτριος πολιτικός, ο οποίος -παρά τα σφάλματα της Νεοδημοκρατικής κυβέρνησης και τα σκάνδα­λα- δεν μπορούσε να τραβήξει μπροστά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευ­σης.

Και το άρθρο των Π.Θ., συνέχιζε:

Η άνοδος του ΓΑΠ«Από τον επόμενο μήνα, ο κ. Κώστας Καραμανλής διαπιστώνει ότι ο αντίπαλος του στην πολιτική, ο κ. Γιώργος Παπαν­δρέου, γίνεται στα ΜΜΕ από «Γιωργά­κης» «Γιώργαρος». Προβάλλεται καθη­μερινά σαν «μεγάλος ηγέτης», τα σφάλ­ματα του ΠΑΣ0Κ ξεχνιούνται και οι δημο­σκοπήσεις ανεβαίνουν υπέρ του Γιώργου.
Ο  κ. Καραμανλής αποφασίζει να μην κάνει διπλές εκλογές τον Μάϊο, εθνικές και ευρωπαϊκές, παρόλο που θα είχε με­γάλες πιθανότητες να ξανακερδίσει, α­φού, το εκλογικό σώμα θα εκτονωνόταν στις Ευρωεκλογές. Προκηρύσσει εκλογές για τον Οκτώβριο και κάνει ό,τι μπορεί για να τις χάσει. Αυξάνει ακόμη και τα διόδια παραμονές εκλογών και προαναγ­γέλλει μέτρα λιτότητας!
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, εν τω μεταξύ, που έχει συμφωνήσει με τους Αμερικα­νούς ότι «το ΔΝΤ είναι σωτηρία για την Ελλάδα», ανεβαίνει συνεχώς υποσχόμε­νος τα πάντα ακόμη και ότι «λεφτά υπάρ­χουν», ενώ γνώριζε ότι θα οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ και την ουσιαστική χρεο­κοπία.
Από τον Αύγουστο του 2009, πριν κερδίσει άνετα τις εκλογές, ο κ. Γ. Πα­πανδρέου συζητεί με τον τότε διευθυ­ντή του ΔΝΤ Στρος Καν για την πιθανή υ­παγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ (αποκάλυ­ψη από τον ίδιο τον Στρος Καν στην γαλλική τηλεόραση).
Ο Αμερικανός πρεσβευτής Σπέκχαρντ, που συμμετείχε στο «ψήσιμο» του ΓΑΠ να δεχθεί να παίξει το ρόλο του «πρόθυμου» υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων και εις βάρος του λαού του, τηλεγραφούσε στην Ουάσιγκτον στις 18 Φεβρουαρίου 2009: «0 Παπανδρέου, πιθανότατα, είναι πολύ θετικός αλλά και αγχωμένος, για να έχει ενεργό και χρήσι­μο ρόλο...».
Ο κύβος είχε ριφθεί. Η Ελλάδα οδηγείτο στο ΔΝΤ και την καταστροφή με την υπόσχεση των Αμερικανών προς τον ΓΑΠ ότι «την κατάλληλη στιγμή θα σε αποσύ­ρουμε για «να μείνεις αμερικανικό κεφά­λαιο στην Ελλάδα».

Καταστροφή και απόσυρση
Έτσι κι έγινε. Ο κ. Παπανδρέου απο­σύρθηκε όταν είχε καταστρέψει την Ελλάδα, είχε φέρει την Ευρώπη σε νευ­ρική κρίση και οι Αμερικανοί είχαν προ­καλέσει ισχυρό σοκ στην Ευρωζώνη.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, παρά τη συμφορά που επέφερε στους Έλληνες για να εξυ­πηρετήσει τα συμφέροντα της δεύτερης πατρίδας του, παρά τα εν δυνάμει σκάν­δαλα μελών της οικογένειάς του (Νίκου, Ανδρίκου κ.ά.), παρά το ρόλο του, σαν «ΔούρειουΊππου» στην Ευρώπη, θα γλυ­τώσει τις περιπέτειες και ίσως γίνει ο νέ­ος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.
Ο  κ. Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έ­χει δεχθεί «αμερικανικές πιέσεις να μην πειράξει τον Γιώργο, αν θέλει να γίνει Πρωθυπουργός» και ο διάδοχος του ΓΑΠ (Ευάγγελος Βενιζέλος) να μην«αποδομήσει το έργο του ΓΑΠ».
Έχει γίνει σύσταση, πάντα κατά πλη­ροφορίες, στον κ. Γ. Παπανδρέου να α­πουσιάζει, όσο μπορεί, από την Ελλάδα το κρίσιμο αυτό διάστημα και, μετά τις εκλογές -ανάλογα με την κυβέρνηση που θα προκύψει-, για ένα διάστημα θα διδά­ξει σε αμερικανικό πανεπιστήμιο.
Οι Αμερικανοί, πιστεύουν, ελπίζουν και εργάζονται γι' αυτό, ότι μετά τις ε­κλογές θα προκύψει κυβέρνηση συνερ­γασίας Ν.Δ.-ΠΑΣ0Κ με στόχο «να αξιο­ποιηθεί το θεάρεστο έργο του ΓΑΠ» και να εκλείψει όποια πιθανότητα αποκαλύ­ψεων και ειδικών δικαστηρίων.

Περιοδικό "Πολιτικά Θέματα", τεύχος 41,  5 Απριλίου 2012
Επιμέλεια - Αντιγραφή : Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, 5/4/2012

Επισκεπτες

copyright ©: Όμιλος Επικοινωνίας "Nobile" , Άρης Νόμπελης, "Προφίλ της πόλης" επικοινωνία : arisnobelis_profil@yahoo.gr