Μην ντρέπεσαι να γράφεις αυτά που οι άλλοι δεν ντρέπονται να κάνουν

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Προσοχή, δεν είναι πρωταπριλιάτικο: Αναβάλλονται οι δημοτικές εκλογές;

Για σοβαρή συζήτηση που αφορά στην παράταση της θητείας των νυν δημοτικών αρχών κατά έναν χρόνο κάνουν λόγο άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στους δημάρχους του Χαλανδρίου και των όμορων δήμων. Η οικονομική δυσπραγία και η αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις προκάλεσε την αναφορά των τοπικών αρχόντων σε αναβολή των δημοτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες-με τα μέχρι τώρα δεδομένα-για τον Ιούνιο του 2014.
Σύμφωνα με όσα προέβλεπε ο "Καλλικράτης", η δημαρχιακή περίοδος που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011 θα ολοκληρωνόταν στις 31 Αυγούστου του 2014 και αφού θα είχαν προηγηθεί εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Οι νέες διοικήσεις των δήμων και όσες επανεκλέγονταν θα άρχιζαν τη θητεία τους την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 αλλά αυτή θα κρατούσε για πέντε χρόνια αντί για τέσσερα που ίσχυε μέχρι σήμερα, ώστε να συμπίπτει πάντοτε με τις εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Αν και το σενάριο αναβολής των δημοτικών εκλογών δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, εν τούτοις είναι γεγονός πως η πλειονότητα των δημάρχων δεν θα ήταν αρνητική μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πάντως, σύμφωνα με τις πηγές μας, το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, ακόμη κι αν χρειαστεί να αλλάξει κάποια πρόβλεψη του "Καλλικράτη".

Επισκεπτες

copyright ©: Όμιλος Επικοινωνίας "Nobile" , Άρης Νόμπελης, "Προφίλ της πόλης" επικοινωνία : arisnobelis_profil@yahoo.gr