Μην ντρέπεσαι να γράφεις αυτά που οι άλλοι δεν ντρέπονται να κάνουν

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η αγιογραφία της Δευτέρας: Βιβή Κυπριώτη



Γνωρίζοντας στους πιο διαβρωμένους χώρους, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, ανθρώπους πωρωμένους, μικροπρεπείς, στενόμυαλους, ιδιοτελείς, άφιλους, συμφεροντολόγους και διπρόσωπους, αποφάσισα να εγκαινιάσω μια στήλη με τον εύγλωττο τίτλο "Η αγιογραφία της Δευτέρας", προκειμένου προσωπικότητες, κυρίως από αυτούς τους χώρους να διαχωρίζονται από κακεντρεχείς που τείνουν να τα ισοπεδώνουν όλα. Γιατί στη σημερινή περίεργη-και πάντως ανεπανάληπτη-εποχή που βιώνουμε, για κάθε Τσοχατζόπουλο και Παπαγεωργόπουλο που καταδικάζονται, εμφανίζονται άλλοι τόσοι δόλιοι συκοφάντες που κατηγορούν όποιον αθώο στοχοποιήσουν, για να τον πετάξουν στη-διαψασμένη για... αίμα-κοινή γνώμη. Η μετέπειτα αθώωση των θυμάτων των αδίστακτων συκοφαντών γίνεται μονόστηλο.
Σήμερα, λοιπόν, θα αναφερθώ, στη Βιβή Κυπριώτη. Η Βιβή, που με τιμάει με τη φιλία της, για ελάχιστες ψήφους δεν έχει εκλεγεί με την παράταξη του Νίκου Πανταζή. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να την απασχολεί και ιδιαίτερα, αφού η κυρία Κυπριώτη έθεσε υποψηφιότητα για να προσφέρει και η μη εκλογή της δεν αποτελεί τροχοπέδη στα ανθρωπιστικά της σχέδια.
Η Βιβή είναι επικεφαλής μιας ΜΚΟ (της Φλύον Πολύδροσο) με έντονη κοινωνική δράση. Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι η χαμογελαστή, προσηνής και ευπροσήγορη υποψήφια του Νίκου Πανταζή ξοδεύει όλο τον ελεύθερο χρόνο της επειχειρώντας να βοηθήσει απροστάτευτα παιδιά, ταλαιπωρημένους οικογενειάρχες, ανήμπορους γέροντες με όποιον τρόπο μπορεί και, φυσικά, με μηδαμινή βοήθεια από τους κρατικούς φορείς που σε μια στοιχειωδώς σοβαρή χώρα θα είχαν επιφορτιστεί με αυτό το κοινωνικό έργο.
Εχω γνωρίσει κι άλλους φιλάνθρωπους. Ορισμένοι εξ αυτών είναι ζάμπλουτοι και... σκοτώνουν την ώρα τους σε φιλανθρωπικά γκαλά-είναι κι αυτό μια διέξοδος από τη συχνή κατάθλιψη του "είμαι γυναίκα πλούσιου, πώς περνάνε 24 ώρες;". Αλλοι πάλι μπορεί να προσφέρουν στον κοινωνικό σύνολο όμως είναι αντιπαθείς, μοναχικοί, δύσκολοι στην παρέα, απομακρυσμένοι από τους συνανθρώπους τους. Αξιέπαινοι και οι τελευταίοι, όμως η Βιβή τα συνδυάζει όλα: Ακακο χαμόγελο, κολακευτικά λόγια, ευπρεπής παρουσία, ευγενική φυσιογνωμία, ζεστός άνθρωπος. Η κυρία που θα ήθελες να βλέπεις πρώτα κάθε πρωί για να γεμίζεις από θετική ενέργεια. Συνιστάται-αντί για φαρμακευτική αγωγή και ψυχοθεραπεία-σε συνανθρώπους μας με ψυχολογικά προβλήματα, αποπνικτικό άγχος και διαρκή μελαγχολία.
Οταν κάποτε θα αποχωρήσω από την τοπική αυτοδιοίκηση, ανάμεσα στις πιο ευχάριστες και νοσταλγικές αναμνήσεις θα βρίσκεται το ξανθωπό, σχεδόν αγγελικό πρόσωπο της Βιβής, να μου θυμίζει ότι 19 χρόνια δεν συνάντησα μονάχα σκοτούρες, έγνοιες, προβλήματα και ανησυχίες αλλά και άξιους ανθρώπους που ο Θεός με ευεργέτησε να γνωρίσω από κοντά.
Νίκο Πανταζή, είσαι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος. Οπως και όλοι εμείς που συναναστρεφόμαστε γλυκούς ανθρώπους σαν τη Βιβή Κυπριώτη...
Άρης Νόμπελης

Επισκεπτες

copyright ©: Όμιλος Επικοινωνίας "Nobile" , Άρης Νόμπελης, "Προφίλ της πόλης" επικοινωνία : arisnobelis_profil@yahoo.gr