Μην ντρέπεσαι να γράφεις αυτά που οι άλλοι δεν ντρέπονται να κάνουν

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Αθώα τα παιδιά του Χαλανδρίου

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο
Μόνο στο "Προφίλ"

Πολύ φθηνά τη γλίτωσαν τα παιδιά χαλανδραίικων οικογενειών που την εβδομάδα μετά το Πάσχα του 2009 διέρρηξαν το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο.
Εκείνη την περίοδο, είχαμε την εισβολή σε δύο σχολεία-εκτός αυτού που προαναφέρθηκε και στο 5ο Γυμνάσιο στο Κάτω Χαλάνδρι. Η Ασφάλεια της πόλης μας με γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις προέβη άμεσα τότε στη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι στο 5ο Γυμνάσιο ήταν αλλοδαποί σεσημασμένοι αλλά στον Συνοικισμό εντοπίστηκαν ως υπαίτιοι ανήλικοι μαθητές από διάφορα σχολεία του δήμου μας.
Στο διάστημα που αναφερόμαστε ο τότε αντιδήμαρχος Παιδείας, Αρης Νόμπελης, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, μόλις ενημερώθηκε για την εμπλοκή ανήλικων μαθητών, αμέσως ζήτησε από τους άνδρες της Ασφάλειας την επιεική αντιμετώπισή τους, ενώ οι εκπαιδευτικοί επέβαλαν τις λιγότερο αυστηρές ποινές, ώστε οι μαθητές να μη χάσουν ούτε τη χρονιά τους από ενδεχόμενη αποβολή.
Στο δικαστήριο ανηλίκων που έφθασε πρόσφατα η υπόθεση, οι δικαστές αναγνώρισαν το νεαρό της ηλικίας των παιδιών και απλώς ζήτησαν από τους παριστάμενους γονείς να δώσουν από ένα μικροποσό στην ιδιοκτήτρια του κυλικείου, το οποίο υπέστη ζημιές από την είσοδο των μαθητών στο σχολείο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα παιδιά πήραν μαζί τους φεύγοντας και κάποια φαγώσιμα.
Είναι αξιοσημείωτο πως δύο από τους νεαρούς που είχαν αναμιχθεί και στην κλοπή μιας βέσπας ιδιοκτησίας της υπερμαραθωνοδρόμου και συμπολίτισσάς μας Μαρίας Πολύζου, στη γειτονιά των 3ου Γυμνασίου και Λυκείου, ζήτησαν με ευγενικό τρόπο συγνώμη από την τελευταία, προκειμένου το θέμα να θεωρηθεί λήξαν.

Επισκεπτες

copyright ©: Όμιλος Επικοινωνίας "Nobile" , Άρης Νόμπελης, "Προφίλ της πόλης" επικοινωνία : arisnobelis_profil@yahoo.gr